Леся Українка завжди в тренді

15 травня 2018 року викладач української мови та літератури Блізніченко Юлія Олександрівна провела відкритий урок у групі 17К на тему «Життєвий та творчий шлях Лесі Українки». Урок проходив нетрадиційно, адже учні реєстрували видатну поетесу в одній з соціальних мереж – фейсбуці.
Розпочалось заняття з цікавої вправи для створення сприятливої психологічної атмосфери, щоб учні змогли звільнитися від накопиченого негативу та отримати позитивні емоції.
IMG_4949 IMG_4948

Біографія письменниці розкривалася за тематичними блоками : особисті відомості, освіта, захоплення, друзі, сімейний статус та подорожі. Протягом уроку учні займалися різноманітними активними видами роботи. Спочатку створювали сімейне фото родини Лесі Українки, розкриваючи характер та долю кожного члена сім’ї. Здійснили й віртуальну екскурсію до музею поетеси у Новограді-Волинському. Дізнавшись про дитинство та захоплення Лесі учні складали можливий розпорядок її дня і порівняти його з своїм. Потім наповнювали Лесине серце коханням, яке, як відомо, викликало в поетеси бурхливі почуття і відобразилось у її творчості.
Оскільки у соціальній мережі ми часто слова замінюємо картинками, то учні спробували написати листа Сергію Мержинському за допомогою смайлів та інших зображень, а також розіграли невеличку анімаційну сценку.
Продемонструвати свої знання з географії учні мали змогу, коли відгадували на світлинах країни, які відвідала Леся Українка. А щоб дізнатися домашнє завдання учням довелося пройти невеличкий веб-квест. Всі отримали задоволення від уроку, оцінки, нові знання,а також незвичайний конспект.
IMG_4968 IMG_4952