Конкурс “Молодий спеціаліст професійно-технічної освіти Житомирщини”


Професія викладача, майстра виробничого навчання в усі часи залишалася найбільш шанованою, але одночасно і найважчою. Вміння передати свій досвід, свої знання молоді, тим, хто входить у самостійне життя – це, безперечно, талант.
17 січня 2018 року на базі ДНЗ «Житомирське вище професійне технологічне училище» відповідно до наказу управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації від 04.12.2017 р. № 281 «Про проведення обласного конкурсу «Молодий спеціаліст професійно-технічної освіти Житомирщини» відбувся конкурс педагогічної майстерності. Мета заходу: піднести роль молодого спеціаліста, сприяти творчим педагогічним пошукам удосконалення фахової майстерності викладача, майстра виробничого навчання.

003 Читати повністю…

Коментування вимкнено

Фотозвіт Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності “WORLDSKILLS UKRAINE”


DSC02960 DSC02687
Для перегляду фотозвіту перейдіть за посиланням: https://drive.google.com/open?id=1XM2CQIEFNdTmovCXqtBTsie2dofWqdxD

Коментування вимкнено

Перемога на Всеукраїнському конкурсі


Вперше в Україні в м.Києві відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності “WORLDSKILLS UKRAINE”, на якому молоді робітники змогли заявити про себе, а компетентне журі разом з експертами обрали кращих для участі міжнародному конкурсі “WORLDSKILLS”. Світовий чемпіонат робітничих професій WorldІSkills, який також називають «Олімпіада для робочих рук», проводиться раз на два роки. На сьогодні це найбільше змагання подібного роду в світі.
Відкрив роботу конкурсу віце-прем’єр-міністр В. Кириленко. У своїй промові прем’єр-міністр України наголосив про важливість професійної освіти для розвитку економіки України та привітав учасників конкурсу.
IMG-c3492ff06d2477892e068e3770a6d92c-VIMG-9a6537694dffc03337f8b7f6dc14d36f-V Читати повністю…

Коментування вимкнено

Атестація професій “Кухар; пекар”


Згідно наказу житомирської облдержадміністрації МОН України від 2 листопада 2017 року № 252 “Про атестацію навчальних закладів освіти” в училищі з 20.11.2017 р. по 24.11.2017 р. була проведена атестаційна експертиза у сфері професійно-технічної освіти з професій “Кухар; пекар”.
Постійне оновлення змісту професійно-технічної освіти та організації освітнього процесу до сучасних науково-технічних досягнень потребує нових підходів до оцінювання результатів професійно-технічного навчання.
Атестація визначає спроможність навчального закладу здійснювати освітню діяльність на рівні державних стандартів. Для проведення атестаційної експертизи розроблений пакет комплексних кваліфікаційних завдань (ККЗ) з метою визначення рівня професійної підготовки, готовності випускників самостійно виконувати виробничі завдання відповідного рівня кваліфікації.
eW0WibvOr24 Слайд2
Читати повністю…

Коментування вимкнено

Лекція з пожежної безпеки


На виконання спільного наказу Міністерства освіти і науки України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 16.04.2014р. № 462/204 «Про проведення Тижнів знань з основ безпеки життєдіяльності в дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах України», листа Міністерства освіти і науки України від 12.10.2010р. № 1/9-711 «Щодо проведення у державі місячника енергобезпеки та профілактики травматизму» та з метою проведення цілеспрямованої роботи щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, виховання поважного ставлення до безпеки людини, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки в надзвичайних ситуаціях, що виникають при порушенні життєвого процесу в побуті, під час трудової діяльності чи в соціальному середовищі, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпеки життєдіяльності населення 22 листопада 2017 р. в державному навчальному закладі «Бердичівське вище професійне училище» відбулася зустріч працівників та учнів училища з заступником начальника відділу Бердичівського міськрайонного відділу ДСНС України у Житомирській області Рейко Володимиром Євгенійовичем.
Читати повністю…

Коментування вимкнено

Великий голод – вічний гріх


Голодомор – не просто біль і рана. Це чорна діра нашої історії, яка могла безповоротно поглинути не тільки Україну, але й будь-яку найменшу надію на життя. Саме тому, 22 листопада, в актовій залі училища було проведена виховна година. Учасники заходу нагадали всім присутнім про історичні передумови виникнення голодомору, про політику більшовиків проти українського народу, проаналізували фольклорні мотиви голодомору.
Метою заходу було виховати в учнів почуття патріотизму, національної свідомості, виховати громадян рідної землі, щоб не допустити подібної трагедії.
Слайд2 Слайд1
Читати повністю…

Коментування вимкнено

Майстерність приготування смачних ласощів


Майстерність приготування смачних ласощів – кондитерських виробів – цінувалося у всі часи, а секрети вишуканого смаку тортів, цукерок та інших солодощів завжди зберігаються в суворій таємниці. Кондитер – фахівець, що володіє знаннями, навичками приготування кондитерських виробів і технологією даного процесу. Кондитер повинен володіти вишуканим смаком, фантазією і мати схильність до творчості. Кращі творіння фахівців цього профілю по праву порівнюють з творами мистецтва. Наші учні наполегливо намагаються здобути звання найкращих творців в кондитерському мистецтві. Своїми навичками та вміннями вони продемонстрували це під час участі в проведенні тижня з професії «Кондитер».
24 жовтня 2017 року був організований та проведений конкурс “Кращий кондитер 2017” серед учнів груп
8-11К та 9-11К
Слайд1 Слайд2
Читати повністю…

Коментування вимкнено

Наше золото на «Battle Chefs 2.0»


20-21 жовтня в ТЦ «Метро» проходив ІІ відкритий Житомирський обласний чемпіонат кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 2.0». Кухарі нашого училища не могли залишити поза увагою такий грандіозний захід, який зібрав майстрів кулінарії з усієї України. До складу журі конкурсу увійшли відомі українські ресторатори, технологи, підприємці – люди, які знають усі тонкощі цього бізнесу, тому для наших викладачів та майстрів почути їх думку та поради було дуже важливо.
22491688_875123985997723_4477207648253378381_n IMG_20171018_153651 FB_IMG_1508852882756
Читати повністю…

Коментування вимкнено

Кулінарні фіналісти


19 жовтня 2017 року на базі ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну» за ініціативи Житомирського міського осередку Асоціації Кулінарів України проведений ІІ Житомирський обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва і сервісу «Battle Chefs 2.0» серед учнівської молоді системи професійно-технічних навчальних закладів.
Чемпіонат проводився з метою підвищення якості професійного навчання та підтримки юних кулінарів, організації співпраці між навчальними закладами області з питань підготовки кваліфікованих робітників, розвитку кулінарного мистецтва Житомирщини, а також з нагоди 20-ї річниці створення Житомирського міського осередку Асоціації Кулінарів України.
Учасники чемпіонату змагались за різними напрямками. Майстер виробничого навчання Клименюк Роксолана Броніславівна представляла торт «Шоколадний оазис» в номінації АРТ-клас «Весільний або святковий торт», за який отримала золоту медаль і диплом І ступеня.

  • IMG_20171019_091341 1 009
  • Читати повністю…

    Коментування вимкнено

    Обласна методична секція викладачів суспільних дисциплін на базі ДНЗ “Бердичівське ВПУ”


    5 жовтня 2017 року ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище» гостинно приймало викладачів суспільних дисциплін в рамках обласної методичної секції.
    Суспільні дисципліни – це комплекс навчальних дисциплін, які дають змогу з’ясувати передумови та джерела зародження певних суспільних явищ, виявити закономірності сучасного стану українського суспільства та глобалізованого світу в цілому, спрогнозувати майбутнє. Вони вчать кожну людину творчо опрацьовувати і критично переосмислити світовий історичний досвід та засвоювати його уроки, формувати власні переконання, гуманну ментальність, здатність розумно користуватися свободою, уміння жити в демократичному суспільстві, спілкуватися в різноманітному за поглядами середовищі.
    З презентацією роботи навчального закладу по удосконаленню методичної майстерності викладачів в умовах сучасного розвитку професійно-технічної освіти виступила директор училища Т.П. Поліщук.
    Методист Ковальчук Т.О. ознайомила із завданнями та планом роботи обласної методичної секції викладачів суспільних дисциплін на 2017-2018 навчальний рік.
    P1170445 P1170453
    Читати повністю…

    Коментування вимкнено