Разом до перемоги!

Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України є одним із провідних заходів МАН. Конкурс проводиться з метою духовного, творчого, інтелектуального розвитку дітей країни, виховання їх у дусі патріотизму і демократичних цінностей, створення умов для формування інтелектуального потенціалу нації.
Основними завданнями конкурсу є виявлення і підтримка обдарованих дітей, залучення інтелектуально й творчо обдарованої учнівської молоді до науково-дослідницької та експериментальної роботи, формування активної громадянської позиції учнів, виховання в них самостійності, наполегливості, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Щороку близько 100 тисяч обдарованих дітей більшості районів та міст, областей України беруть участь у відбірних І етапах Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України. За результатами проведення І етапу у січні-лютому проводились ІІ (регіональні) етапи на базі вищих навчальних закладів, інститутів післядипломної освіти, обласних позашкільних навчальних закладів тощо.
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.11.2017 № 1494 “Про проведення Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2017/2018 навчальному році”, наказу управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації від 10.01.2012 № 13 “Про затвердження Умов проведення І-ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Житомирського територіального відділення Малої академії наук України” та з метою духовного, інтелектуального розвитку учнівської молоді Житомирщини, її творчого потенціалу з 5 по 20 лютого 2018 року проходив ІІ обласний етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Житомирського територіального відділення Малої академії наук України.
Цього року участь в конкурсі взяли кращі з кращих учнів нашого училища.
Мельник Альона, учениця групи 15 КП, голова учнівської ради, під керівництвом викладача Осипчук Олени Валеріївни, захищала свою роботу ‘Енергозбереження в побуті” у науковому відділенні “Технічні науки”, секція “Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження”.
Учень Столяр Артур в 2018 році брав участь в “, секція “Історичне краєзнавство” з дослідницькою роботою “Погляд в сторічне минуле Бердичева”, керівник – Ружанцева Галина Степанівна.
Важливою складовою конкурсу була не просто якість та актуальність робіт, а вміння презентувати їх журі, експертам та відвідувачам. Артур і Альона чудово представили і захистили свої роботи, за що були відзначені Дипломами.
Вітаємо учасників Конкурсу!
003 002