Тиждень хімії — 2018

З 26.03.2018 р. по 30.03.2018р. відбувся тиждень хімії на тему «Хімія в професіях». Тиждень проходив під девізом: «Сучасна хімія – потужний фактор науково-технічного прогрессу!».
Мета проведення. Спираючись на знання учнів, сприяти формуванню вмінь застосовувати їх на практиці; продовжити розвиток творчих здібностей учнів, використовуючи наукову і науково-популярну літературу та інші інформаційні засоби, розширювати межі пізнання, показати досягненням сучасної хімічної науки. Розвивати життєві компетенції учнів та компетенції в професійній діяльності (професії – кухар, тракторист-машиніст с/г виробництва). Сприяти формуванню в учнів наукового світогляду; виховувати інтерес до новин в галузі науки.
Показати учням, що хімія – цікава наука, яка має широке застосування у повсякденному житті, як вона пов’язана з професіями. Ознайомити учнів із цікавими фактами, дослідами та закріпити знання про вже відомі, виховувати інтерес до вивчення хімії та майбутньої професії.
В проведенні тижня хімії активно брали участь учні груп 16К, 17К, 28ТС, 27ТФ, 26ТС, а також класні керівники та майстри в/н цих груп.
Слайд1 Слайд2

В рамках тижня був оголошений конкурс серед учнів на найактивнішого учасника тижня.
Предметний тиждень розпочався днем відкритих дверей до кабінету хімії, де проходила тематична методична виставка літератури, огляд комплексно-методичного забезпечення та учнівських робіт.
У фойє було оприлюднена: оголошення, розклад проведення заходів, а також виставка учнівських стіннівок на тему «Хімія в моїй професії».
У вівторок 27.03.2018р. до виховних годин класним керівникам, була підготовлена доповідь на тему «Хімія і професії».
В середу, 28.03.2018р. – відбувся відкритий урок в групі 28ТС на тему: «Алюміній як хімічний елемент і проста речовина. Фізичні й хімічні властивості алюмінію».
Урок проходив у формі гри з застосуванням мультимедіа, ППЗ «Віртуальна хімічні лабораторія. 10 клас», «Неорганічна хімія», інтерактивних форм та методів навчання. Учні працювали в малих групах, в парі, самостійно, в команді, виконували інтерактивні вправи та завдання.
Головні правила уроку-гри:
* Бути активними та мати гарний настрій.
* Говорити по черзі.
* Спілкуватися літературною мовою.
* Поважати один одного та думки інших.
* Піднімати руку, якщо знаєш відповідь.
* За кожну правильну відповідь учень отримує бонус у вигляді шоколадної золотої монетки.
* Наприкінці уроку перемагає той, хто збере найбільше «монет».
* Переможець отримує 11 балів за урок та додатковий заохочувальний приз!
Під час уроку учні проявили активність, творчість, винахідливість та кмітливість. Всі учасники уроку-гри були задоволені від проробленої роботи. Найактивнішими були Тарасов Данило, Семенюк Богдан, Терещук Денис, Харитонюк Андрій, Левчук Віталій.
Переможцем гри став Тарасов Данило, який отримав свої винагороди.
Вітаємо, Данило!!! Так тримати!!!
Слайд3 Слайд4
За результатами перевірки опорних конспектів, учні засвоїли матеріал на достатньому рівні, а ще залишили позитивні відгуки про проведений урок.
Дякую своїм учням!
Ви – наше майбутнє.

В четвер 29.03.2018р. – проходив конкурс « Крутіше за всіх!»: розгадування ребусів, кросвордів, задач та творчих завдань..
Мета конкурсу: показати учням, що хімія цікава наука, яка має широке застосування у повсякденному житті, як вона пов’язана з професіями, ознайомити учнів із цікавими фактами, дослідами та закріпити знання про вже відомі, виховувати інтерес до вивчення хімії та майбутньої професії, проявити свої творчі здібності.
Слайд1 Слайд2
За підсумком конкурсу переможцем став учень гр. 26ТС Столбецький Антон, який набрав найбільшу кількість балів.
Вітаємо переможця!!!
У п’ятницю 30.03.2018р. підбивали підсумки тижня. Відбулось нагородження активних учнів та переможців конкурсу «Крутіший за всіх!!!».
Упродовж тижня учнями були продемонстровані знання отримані раніше при вивченні програмованого курсу хімії, а також, висока активність, кмітливість, цікавість, організованість, інтерес. Вважаю, що тиждень хімії був вдалим та цікавим.
Всі матеріали тижня будуть розміщені на серверах мережі Інтернеті, а саме:
* учительський сайт викладача хімії https://infourok.ru/user/chepil-oksana-oleksandrivna
* офіційний сайт училища 3kutnik.org.ua