Обласна методична секція викладачів суспільних дисциплін на базі ДНЗ “Бердичівське ВПУ”

5 жовтня 2017 року ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище» гостинно приймало викладачів суспільних дисциплін в рамках обласної методичної секції.
Суспільні дисципліни – це комплекс навчальних дисциплін, які дають змогу з’ясувати передумови та джерела зародження певних суспільних явищ, виявити закономірності сучасного стану українського суспільства та глобалізованого світу в цілому, спрогнозувати майбутнє. Вони вчать кожну людину творчо опрацьовувати і критично переосмислити світовий історичний досвід та засвоювати його уроки, формувати власні переконання, гуманну ментальність, здатність розумно користуватися свободою, уміння жити в демократичному суспільстві, спілкуватися в різноманітному за поглядами середовищі.
З презентацією роботи навчального закладу по удосконаленню методичної майстерності викладачів в умовах сучасного розвитку професійно-технічної освіти виступила директор училища Т.П. Поліщук.
Методист Ковальчук Т.О. ознайомила із завданнями та планом роботи обласної методичної секції викладачів суспільних дисциплін на 2017-2018 навчальний рік.
P1170445 P1170453
Актуальними та змістовними були виступи викладачів з доповідями «Скрайбінг – сучасна форма візуалізації навчального матеріалу», « Розробка та використання на уроках електронних навчально-методичних засобів навчання», «Застосування елементів дистанційного навчання», «Застосування на практиці проектної технології».
В плані роботи секції було сплановано і огляд методичних розробок педпрацівників навчального закладу, ознайомлення з навчально-матеріальною базою та КМЗ суспільних дисциплін
Засідання пройшло у формі творчої дискусії за темою «Формування компетентності викладача – пріоритетний напрям удосконалення методичної майстерності в умовах сучасного розвитку професійно – технічної освіти».
Викладач історії Г.С. Ружанцева провела урок історії у формі практичного заняття з теми «Пропагандистський ідеал радянської людини та повсякденне життя українців» і одержала високу оцінку своїх колег.
Група 26тс продемонструвала активність, сумлінно і ґрунтовно працювала на уроці. З презентаціями творчих проектів виступили учні Ільченко Дмитро, Прикладівський Ярослав, Ягущин Владислав, а віртуальну екскурсію по архівних матеріалах музею провів екскурсовод Артур Столяр.
P1170408 P1170412
Дайджест «Захисникам України присвячується…» було проведено в музеї історії училища під керівництвом бібліотекара В.М. Савчук.
Гості були задоволені екскурсією в музеї, відзначивши, що він є одним з кращих серед музеїв навчальних закладів області.
Результати обговорення роботи секції продемонстрували позитивні враження від нашого навчального закладу, була відмічена злагоджена робота педагогічного колективу, активність і відповідальність учнів.
P1170456 P1170459