Директор за контрактом і покликом душі

4 травня 2017 року відбулись загальні збори трудового колективу
державного навчального закладу “Бердичівське вище професійне училище”.
На збори були запрошені: начальник відділу вищої та професійно-технічної освіти і науки облдержадміністрації Теребіж Сталіна Олександрівна, директор НМК ПТО в Житомирській області Васильчук Валентина Ананіївна, директор СТОВ “Урожай” Олянюк Віктор Андрійович.
На порядок денний виносилось одне питання – “Звіт директора ДНЗ “Бердичівське ВПУ” щодо виконання умов контракту за період 2012-2017 рр.”.
Директор Поліщук Тетяна Петрівна довела до відома трудового колективу інформацію про пріоритетні напрями роботи навчального закладу за період 2012-2017 рр., успішність виконання державного замовлення та проведення ліцензування професій, результативність навчально-методичної роботи і участі у конкурсах фахової майстерності. Також Тетяна Петрівна чітко окреслила напрямки виховної роботи та шляхи розвитку учнівського самоврядування, продемонструвала результати покращення умов навчання та проживання учнів. Завершився виступ перспективними планами розвитку училища, які вже почали реалізовуватись.
DSC00641 DSC00635

Збори пройшли дуже активно. Всі виступаючі відмітили досягнення за період 2012-2017 рр. завдяки злагодженій співпраці керівника навчального закладу та колективу.
Особливо було підкреслено величезні зусилля директора, направлені на покращення матеріально-технічної бази навчального закладу, створення належних умов для підготовки спеціалістів та досягнення високих результатів учнями і педагогами.
Кожен член колективу мав можливість висловити свою думку. Першими виступили заступники директора з навчальної роботи Слободенюк Лариса Павлівна, навчально-виховної роботи Артеменко Світлана Миколаївна та старший майстер Черепан Анатолій Миколайович. За їх словами, Тетяна Петрівна приділяє максимум уваги всім напрямкам навчально-виховного процесу, переймається проблемами учнів і допомагає в складних ситуаціях. У роботі директор завжди дотримується встановлених норм законодавства, а в документації любить точність та впорядкованість. Виробничі моменти також не залишаються поза увагою Тетяна Петрівни, бо вона контролює не лише масштабні посівні роботи, а й звичайні проблеми, які виникають впродовж робочого дня.
Майстри та викладачі професійно-теоритичної підготовки з професії «кухар» Вільчинська Олена Василівна, Граматович Тетяна Миколаївна, Побережець Надія Володимирівна та Клименюк Роксолана Броніславівна у своїх виступах акцентували увагу на змінах, які відбулися за останні 5 років. Було проведено капітальні ремонти в лабораторіях та навчальних приміщеннях. Учні із задоволенням проходять практику на базах відпочинку і, залучившись підтримкою директора, здобувають переможні місця на конкурсах обласного та всеукраїнського рівня.
Про модернізацію спортивної зали і закупівлю нового інвентаря розповів викладач фізкультури Оліх Дмитро Віталійович. Директор завжди заохочує і спонукає учнів до участі у змаганнях та разом з ними радіє перемогам.
DSC00645 P1170108
Керівник господарської служби Іванов Микола Миколайович розповів, що Тетяна Петрівна ніколи не шкодує коштів та засобів для покращення благоустрою будівель училища і прилеглих територій. Якщо виникають сезонні складні ситуації, то директор докладає усіх можливих зусиль для оперативної ліквідації негараздів.
Весь колектив висловив одностайну думку, що Тетяна Петрівна ніколи не зупиняється на досягнутому, має дуже гарні організаторські здібності, підтримує всі інноваторські пропозиції і наполегливо впроваджує їх в практику педагогічної праці, завжди приймає вивірені та своєчасні рішення. Директор вміє оцінити сумлінне ставлення працівників до своїх обов’язків, не забуваючи подякувати їм за роботу. Всі хочуть працювати з таким керівником наступні 5 років.
Вислухавши думки колективу, високоповажні гості поділилися своїми враженнями від роботи Тетяни Петрівни Поліщук на посаді директора училища.
Сталіна Олександрівна Теребіж поділилась своїми спогадами про перше відвідування навчального закладу і гідно оцінила ті зміни, які відбулися за останні роки. Покращилась не лише матеріальна база, а й суттєво оновився зміст роботи. Зараз училище готує дійсно кваліфікованих, конкурентноспроможних робітників, які здатні ефективно працювати в сучасних соціально-еконономічних умовах розвитку країни.
Валентина Ананіївна Васильчук коротко розповіла про проблеми професійно-технічної освіти. Наголосила, що більшості училищ зараз доводиться просто виживати в такий непростий час. А ДНЗ “Бердичівське ВПУ” під керівництвом Тетяни Петрівни на противагу всьому розвивається, вдосконалюється і може похвалитися своїми досягненнями. Все це завдяки директору і колективу, який поважає, підтримує свого керівника, прислухається до його порад і старається сумлінно виконувати обов’язки.
Олянюк Віктор Андрійович, підприємство якого співпрацює з училищем уже більше 5 років, відзначив особисті якості Тетяни Петрівни, які, безумовно, допомагають ій в управлінській діяльності і в досягненні поставленої мети – це наполегливість, мудрість, ініціативність та працьовитість. Керівник СТОВ “Урожай” готовий до подальшої плідної співпраці з підготовки кваліфікованих робітників для сільського господарства і впевнений, що за всі перелічені заслуги Тетяні Петрівні неодмінно продовжать контракт.
Збори одностайно ухвалили:
1. Визнати роботу директора Поліщук Тетяни Петрівни з організації та керівництва навчально-виховним процесом, зміцнення матеріально-технічної бази і трудової дисципліни, керування господарською та фінансовою діяльністю задовільною.
2. Порушити клопотання перед управлінням освіти і науки Житомирської облдержадміністрації та Міністерством науки і освіти України щодо продовження контракту директора строком на 5 років.
P1170091 DSC00636