Тиждень хімії – 2017

З 13.03.2017 р. по 17.03.2017р. відбувся тиждень хімії на тему «Роль хімії в житті суспільства». Тиждень проходив під девізом: «Якщо ті думаєш, що пустий Всесвіт є дійсно пустим, то познайомся з наукою – хімія. Наука хімія – зірве твій мозок!»
Мета проведення. Спираючись на знання учнів, сприяти формуванню вмінь застосовувати їх на практиці; продовжити розвиток творчих здібностей учнів, використовуючи наукову і науково – популярну літературу та інші інформаційні засоби, розширювати межі пізнання, познайомити з досягненнями сучасної хімічної науки. Розвивати життєві компетенції учнів та компетенції в професійній діяльності (професії – кухар, тракторист-машиніст с/г виробництва). Сприяти формуванню в учнів наукового світогляду; правильному харчуванню, здоровому способу життя.
Показати учням, що хімія цікава наука, яка має широке застосування у повсякденному житті, як вона пов’язана з професіями, ознайомити учнів із цікавими фактами, дослідами та закріпити знання про вже знайомі, виховувати інтерес до вивчення хімії та майбутньої професії. Стимулювати інтерес учнів до даної науки.
В проведенні тижня хімії активно приймали участь учні груп 14К, 15КП, 16К, 25ТС, 26ТС.
В рамках тижня був оголошений конкурс, серед учнів, на найактивнішого учасника тижня.
В понеділок, 13.03.2017р. відбулося відкриття тижня хімії. Проходив день відкритих дверей до кабінету хімії – тематична методична виставка літератури, огляд комплексно-методичного забезпечення, учнівських робіт.
Слайд1 Слайд2

У фойє були вивішені: оголошення про тиждень, розклад проведення заходів, матеріали до конкурсу «Ерудит», а також виставка учнівських стіннівок на тему «Хімія в моїй професії».
До виховних годин, на допомогу класним керівникам, була підготовлена доповідь на тему «Правильне та збалансоване харчування», яку учні разом з класними керівниками обговорювали на виховних годинах.
Вівторок та середа – проходив конкурс «Ерудит» для учнів: розгадування ребусів, кросвордів, задач, вікторин. Переможці конкурсу: Рижков Іван (гр. 25ТС) та Лозинський Олександр (гр. 14К).
В четвер, на другій парі, відбувся розважально-виховний захід, «Хімічний турнір», між групами 16К і 26ТС в дуже веселій та позитивній атмосфері. Хотілось би відмітити хорошу та активну роботу команди «СТО» гр. 26ТС та її капітана Столбецького Антона, які й стали переможцями турніру. А також роботу класних керівників Латюк Катерини Василівни та Оліх Дмитра Віталійовича, які виступали у ролі тренерів своїх команд.
Вітаємо переможців! Всі учасники отримали заощаджувальні подарунки.
Слайд3 Слайд4
В четвер, на третій парі, відбувся відкритий урок в групі 15КП на тему: «Білки як компоненти їжі, їх роль в організмі людини». Урок проходив у вигляді семінару, на якому працювало три робочі групи учнів: експерти з хімії, експерти з біології, експерти з харчової промисловості. Учні готували доповіді по питаннях семінару, які обговорювали на уроці. Учнями був розроблений інформаційний буклет на тему: «Білкова дієта – корисно чи ні. Про що говорять дієтологи та бодібілдери».
В кінці уроку учні малу змогу провести дегустацію білкових коктейлів.
Всі учасники семінару були задоволені від проробленої роботи.
У п’ятницю були підведенні підсумки тижня. Нагородження активних учнів та переможців конкурсу «Ерудит».
Виготовлений плакат «Тиждень хімії 2017. Хроніки».
Слайд5 Слайд6