Пам’яті Небесної сотні

Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.
Описати, а тим більше відчути глибину трагедії і болю, які впали невимовним тягарем на Україну, нині не під силу нікому.
Гіркі події сьогодення не могли залишити байдужими і учнів ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище».
20 лютого відбулася загально училищна виховна година, присвячена пам’яті героїв Небесної сотні.
Перед присутніми виступила викладач історії Галина Степанівна Ружанцева. В залі запанувала тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг героїв Небесної сотні. Фрагменти відео перенесли всіх в трагічні дні лютого 2014 року.
Українські Ангели загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави, і ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Безумовно, жодного з нас події, що відбувалися впродовж останніх місяців, не залишили байдужими. Тяжкий шлях уже позаду, але емоції й спогади завжди житимуть у наших серцях. Ці декілька місяців назавжди переписали сторінки історії України. Ми на порозі нових змін, нового майбутнього.
Протягом 40 хвилин поминали поіменно тих, хто загинув, говорили про те, що мільйони українців віддали свої життя за власну націю і державу. Захисники нашої Вітчизни поклали душу і тіло на вівтар свободи своєї країни і ми про це повинні завжди пам’ятати. Нас убивали, нищили голодоморами, вивозили до Сибіру, саджали по тюрмах. Але українська нація – нескорена і вільна! Зараз розпочинається відлік новітньої історії України. Небесна сотня виконала свою земну місію. Тепер наша черга. Завершився захід виконанням Гімну України.
Протягом тижня в коридорах училища демонструвалась виставка з світлинами подій на Майдані, фото героїв Небесної сотні із Житомирської області. Її організувала викладач Катерина Василівна Латюк. Вона викликала велику зацікавленість учнів.
IMG_1626 IMG_1622

IMG_1614 IMG_1655