Засідання обласної методичної секції педпрацівників

З 1987 року ДНЗ «Бердичівське ВПУ» готує  спеціалістів з професії «Кухар». Матеріальна база училища, професіоналізм викладачів і майстрів виробничого навчання, комплексно-методичне забезпечення предметів і професій, успіхи учнів з професій «Кухар; пекар», «Кухар; кондитер», «Кухар; офіціант» давно відомі в межах Житомирської області.

            27 березня 2014 року на базі ДНЗ «Бердичівське ВПУ» відбулося  засідання обласної методичної секції  педпрацівників харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, плодоовочівництва та дослідницьких професій з метою вивчення, узагальнення та впровадження перспективного педагогічного і виробничого досвіду в навчально-виробничий процес.

            В роботі секції взяло участь 25 представників з 14 навчальних закладів області.

            Директор училища Поліщук Т.П. презентувала заклад шляхом ознайомлення  учасників з навчально – матеріальною базою училища, змістовною виставкою методичних матеріалів, творчими здобутками педагогів і учнів.

            Викладач Студзінська З.Ю. провела  відкритий урок з предмета «Організація виробництва та обслуговування» на тему: «Обслуговування відвідувачів»

            Це був підсумковий урок з теми, що  проходив у вигляді журналу  двох команд «Парпурові вітрила» та «Скорпіон». Девіз першої команди «Грамотний офіціант – успіх ресторану», а другої – «Гість-це король та королева».

            Команди досліджували роботу ресторанів «Алые паруса» і «Скорпіон», меню, оформлення, розташування. Наслідки дослідження були представлені у формі  презентації.

            На уроці були продемонстровані різноманітні форми організації роботи учнів по застосуванню професійної компетенції  шляхом використання інтерактивних форм  навчання новітніх виробничих та  інформаційно-комп’ютерних технологій.

            Формування практичних навичок  здійснювалось шляхом підбору посуду та приборів згідно меню  обраних ресторанів, а також  виконанням  завдання на  швидкість складання 4-х серветок за 5 хв. відповідно оригінальності  складання, послідовності та складності.

            Майстер виробничого навчання Ліпська Р.Б. провела відкритий вступний інструктаж з виробничого навчання на тему «Приготування суші».

            Виробниче навчання проводилось в кухні-лабораторії з дегустаційною залою. Мультимедійна презентація супроводжувалася показом технологічної послідовності приготування супів, вирішенням виробничих ситуацій. Учні користувалися інструкційно-технологічними картками, збірником  рецептур.

            Мета уроку – сформулювати та закріпити вміння та навички приготування супів картопляних з крупами, бобовими,  макаронними виробами.

            Особливу зацікавленість учасників семінару викликало проведення майстер-класу з приготування суші кухарем  ресторану «Дежавю», метою якого було підвищення майстерності, формування і учнів вміння презентувати результати своєї роботи.

            Виховним  заходом професійного спрямування  «Кулінарна подорож» учні  груп 13К, 5-11К, 12КП  продемонстрували свої здібності, таланти, обдарованість. Сценарій позаурочного заходу був розроблений  майстром виробничого навчання Ліпською Р.Б. ,  керівником художньої самодіяльності Горобчук Л.Л.

            Присутні були ознайомлені з навчально-матеріальною базою училища, змістовною виставкою комплексного методичного забезпечення предметів і професій «Кухар; офіціант», «Кухар; кондитер», «Кухар, пекар», презентовані творчі надбання педагогів ( методист Зданевич Л.М.) та презентацією роботи методичної комісії громадського харчування Слободенюк Л.П.

            На підсумковому засіданні всі учасники семінару відзначили ефективну  роботу методичної комісії, творчі досягнення  педпрацівників, активність учнів, а також подякували адміністрації училища за  змістовний семінар.