З 1987 року ДНЗ «Бердичівське ВПУ» готує спеціалістів з професії «Кухар». Матеріальна база училища, професіоналізм викладачів і майстрів виробничого навчання, комплексно-методичне забезпечення предметів і професій, успіхи учнів з професій «Кухар; пекар», «Кухар; кондитер», «Кухар; офіціант» давно відомі в межах Житомирської області.
27 березня 2014 року на базі ДНЗ «Бердичівське ВПУ» відбулося засідання обласної методичної секції педпрацівників харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, плодоовочівництва та дослідницьких професій з метою вивчення, узагальнення та впровадження перспективного педагогічного і виробничого досвіду в навчально-виробничий процес.
В роботі секції взяло участь 25 представників з 14 навчальних закладів області.
Директор училища Поліщук Т.П. презентувала заклад шляхом ознайомлення учасників з навчально – матеріальною базою училища, змістовною виставкою методичних матеріалів, творчими здобутками педагогів і учнів.
Викладач Студзінська З.Ю. провела відкритий урок з предмета «Організація виробництва та обслуговування» на тему: «Обслуговування відвідувачів»
Це був підсумковий урок з теми, що проходив у вигляді журналу двох команд «Парпурові вітрила» та «Скорпіон». Девіз першої команди «Грамотний офіціант – успіх ресторану», а другої – «Гість-це король та королева».
Команди досліджували роботу ресторанів «Алые паруса» і «Скорпіон», меню, оформлення, розташування. Наслідки дослідження були представлені у формі презентації.
На уроці були продемонстровані різноманітні форми організації роботи учнів по застосуванню професійної компетенції шляхом використання інтерактивних форм навчання новітніх виробничих та інформаційно-комп’ютерних технологій.
Формування практичних навичок здійснювалось шляхом підбору посуду та приборів згідно меню обраних ресторанів, а також виконанням завдання на швидкість складання 4-х серветок за 5 хв. відповідно оригінальності складання, послідовності та складності.
Майстер виробничого навчання Ліпська Р.Б. провела відкритий вступний інструктаж з виробничого навчання на тему «Приготування суші».
Виробниче навчання проводилось в кухні-лабораторії з дегустаційною залою. Мультимедійна презентація супроводжувалася показом технологічної послідовності приготування супів, вирішенням виробничих ситуацій. Учні користувалися інструкційно-технологічними картками, збірником рецептур.
Мета уроку – сформулювати та закріпити вміння та навички приготування супів картопляних з крупами, бобовими, макаронними виробами.
Особливу зацікавленість учасників семінару викликало проведення майстер-класу з приготування суші кухарем ресторану «Дежавю», метою якого було підвищення майстерності, формування і учнів вміння презентувати результати своєї роботи.
Виховним заходом професійного спрямування «Кулінарна подорож» учні груп 13К, 5-11К, 12КП продемонстрували свої здібності, таланти, обдарованість. Сценарій позаурочного заходу був розроблений майстром виробничого навчання Ліпською Р.Б. , керівником художньої самодіяльності Горобчук Л.Л.
Присутні були ознайомлені з навчально-матеріальною базою училища, змістовною виставкою комплексного методичного забезпечення предметів і професій «Кухар; офіціант», «Кухар; кондитер», «Кухар, пекар», презентовані творчі надбання педагогів ( методист Зданевич Л.М.) та презентацією роботи методичної комісії громадського харчування Слободенюк Л.П.
На підсумковому засіданні всі учасники семінару відзначили ефективну роботу методичної комісії, творчі досягнення педпрацівників, активність учнів, а також подякували адміністрації училища за змістовний семінар.