Профілактичний захід до Міжнародного дня протидії цькуванню

04 травня 2023 року у державного навчальному закладі «Бердичівське вище професійне училище» відбувся просвітницько-профілактичний захід до Міжнародного дня протидії цькуванню. За даними ЮНІСЕФ, близько 70% дітей у всьому світі страждають від цькування з боку однолітків. Забезпечення охорони життя і здоров’я учасників освітнього процесу є пріоритетом державної політики, спрямованої на розбудову безпечного здорового освітнього середовища в закладах освіти.

Захід проходив у співпраці з психологом Бердичівського РВ ФДУ «Центр пробації» у Житомирській області Іриною Михальченковою та старшим інспектором сектору ювенальної превенції Відділу превенції Бердичівського РВП ГУНП в Житомирській області старшим лейтенантом поліції Денисом Ярандіним. Запросила гостей до навчального закладу соціальна педагогиня училища Людмила Єфименко.
Здобувачі освіти у ході роботи навчилися визначати ознаки булінгу, його причини та наслідки, з’ясували переваги та недоліки інтернету, відмінності між поняттям «булінг» та «кібербулінг», а ще дізналися про те, як захистити свої персональні дані та уникнути нетолерантної поведінки в інтернеті.
Як же протистояти булінгу? Як не стати булером та не опинитися на лаві підсудних? Відповіді на ці питання отримали від фахівці Центру пробації та Відділу превенції. На завершення зустрічі учасники переглянули та обговорили відеоролик «Твоє право. Відповідальність за булінг». Підсумком заняття стала вправа «Валіза»: здобувачі освіти розповіли, що корисного взяли для себе та як використають інформацію у житті.