Обласна нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Сьогодні, за дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко, провів нараду з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, які здійснюють підготовку кадрів для сільського господарства області.
Обговорили проблеми підготовки кадрів аграрного напряму та проведення посівної кампанії закладами освіти.

🔵Житомирщина є аграрним краєм багатим на земельні ресурси.
В умовах сьогодення, коли в Україні йде війна, частина територій окуповано, а на деокупованих територіях проходять роботи з розмінування, Поліський край – один з провідних регіонів, який є надійним гарантом продовольчої безпеки України.
В області працює майже 1,3 тис. підприємств, які надають перевагу вирощуванню сільгоспкультур зернової та технічної груп. Сьогодні сільськогосподарські підприємства відчувають дефіцит робочої сили, який ще більше посилила війна. Саме заклади професійної освіти здатні задовольнити потребу у таких фахівцях.
Зі стін закладу має виходити кваліфікований робітник, здатний бути конкурентним на ринку праці. А отже, обробляючи навчальні поля, учні – отримують навички, а заклади – урожай, який стає приємним бонусом для розвитку матеріально-технічної бази. Це є визначальним маркером якісної професійної підготовки. Для таких цілей і була надана земля аграрним закладам освіти. А отже – ефективне її використання – це чіткий посил, наданий керівництвом обласної військової адміністрації.
А нашим першочерговим завданням є створення відповідних умов для навчання та подальшого працевлаштування випускників.

🟡Під час обговорення проаналізували кращі практики господарювання закладів професійної освіти. Спільно визначили завдання та окреслили перспективи в сучасних умовах.
Разом ми зможемо все!🇺🇦

Зі сторінки Юрія Денисовця у соціальній мережі Фейсбук