Всеукраїнський тиждень права

З 2008 року в навчальних закладах з року в рік організовують низку заходів як всеукраїнського, так і місцевого масштабу, аби підкреслити важливість дотримання свобод вільних індивідуумів, закріплених у Загальній декларації прав людини.

Цей рік не став винятком, тож нещодавно уряд затвердив план заходів для проведення Всеукраїнського тижня права у новому навчальному році, який пройшов з 9 до 13 грудня.

Тиждень права відбувся і в нашому училищі. Головна мета проведення заходів – формування правової культури учнів та насадження ідеї необхідності поважати закон та права (як власні, так і оточення),  забезпечити формування правової свідомості, підвищення рівня знань учнів щодо гарантованих їм Конституцією та законами України прав у різних сферах життя.

Програма тижня передбачала:

– Перегляд презентації «Конвенція про права дитини».

– Зустріч з прокурором Бердичівської місцевої прокуратури Висоцькою Оленою Володимирівною

–  Розгадування кросвордів, ребусів, на правову тематику

– Проведення правового квесту.

– Оголошення результатів, нагорода переможців.

Олена  Володимирівна Висоцька на основі прикладів,  в доступній формі розповіла про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх.

Учасники правового квесту – це три команди: «Патріоти» – група 19кп; «Дятли» – група 18кп; «Правознавці» – група 29тс.

Переможцем правового квесту стала команда «Патріот» – група 19кп. Абсолютну першість в олімпіаді на правову тематику здобула Ксіндзюк Олександра – учениця групи 19кп.

Вітаємо переможців!!!