ДО ДНЯ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ

Уже 6 років поспіль наша держава відзначає головне свято для українських вояків і воячок не за календарем сусідньої держави, а за українським – 14 жовтня, на свято Покрови.

Указом Президента 14 жовтня 2014 року було встановлено Днем захисника України.

З 7 по 14 жовтня 2019 року в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» проходив предметний тиждень історії, метою якого є виховання української молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотичної свідомості, розвиток мотивації, спрямованої на підготовку до захисту держави і служби у Збройних силах України та інших військових формуваннях.

Протягом тижня було проведено ряд цікавих заходів, до  яких було залучено учнів всіх груп.

Це і конкурс малюнків «Захисникам України!»,  прибирання братської могили загиблих воїнів в роки Другої світової війни, відкрита виховна година «Гімн нескореним», конкурс-вікторина « Історія українського війська», екскурсія в музей історії училища «Наші випускники – захисники України», перегляд документальних фільмів на військову  тематику.

Надзвичайно цікавою була екскурсія в музей АТО Бердичівського гарнізонного будинку офіцерів. Безліч емоцій і цікавих вражень одержали учні протягом екскурсії.

Завершився тиждень літературно-музичною композицією в музеї училища, куди було запрошено батьків учнів, що воювали в зоні ООС.

Було підведено підсумки предметного тижня, нагороджено переможців вікторини і конкурсу малюнків. Найкращим журі визнало малюнок учня групи 29ТС Огороднійчука Кіріла. Переможці вікторини: І місце – Вишневський Олександр; ІІ місце – Левіцький Леонід; ІІІ місце – Свистунов Микола.

Акцент був зроблений на зростання патріотизму в сучасному суспільстві та необхідності отримання освіти з метою стати повноцінними громадянами своєї країни.