16 квітня 2019 року в Житомирі відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності здобувачів професійної освіти з професії «Кухар». Конкурс проводився у два тури. Теоретичний тур дав змогу перевірити знання учасників під час виконання тестових завдань.
Практичний тур передбачав приготування фаршированого курячого філе зі складним гарніром та яблук смажених в тісті. Учні були повністю забезпечені необхідним інвентарем та устаткуванням для комфортної роботи. Спостерігали за процесом приготування страв члени журі та оргкомітету.
Державний навчальний заклад «Бердичівське вище професійне училище» на змаганні представляла Мирослава Райковська. Наша учениця успішно пройшла всі етапи змагання та на основі загальної суми балів здобула І місце. За перемогу в конкурсі Мирослава Райковська нагороджена дипломом управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації. Підготували переможницю викладач професійно-теоретичної підготовки Олена Василівна Вільчинська та майстер виробничого навчання Анна Дмитрівна Босюк.
Мирослава – одна з найкращих учениць училища, має високий рівень знань з усіх предметів. Крім того, учениця активно працює в команді учнівського самоврядування і успішно реалізовує спільні проекти. За час виробничої практики в кафе «Luigi» м. Бердичева отримала лише схвальні відгуки від наставників. Навіть відпочивати Мирослава вміє творчо, тому із задоволенням грає у виставах театрального гуртка. Учениця цікавиться громадським життям училища: бере участь у різноманітних заходах, підтримує Всеукраїнські акції та флешмоби, спрямовані на розвиток культури і мистецтва.
Мирослава представлятиме Житомирську область у заключному етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійно-технічної освіти з професії «Кухар», який відбудеться наприкінці весни у м. Дніпро. Наш навчальний заклад пишається досягненнями своїх учнів і бажає нових перемог. Нагадаємо, що у грудні 2017 року випускниця ДНЗ «Бердичівське ВПУ» Анастасія Богун здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності “WORLDSKILLS UKRAINE” у номінації «Кулінарне мистецтво».