Міжнародний день музейного селфі

16 січня 2019 року проходить Міжнародний флешмоб музейних селфі. В Україні цьогоріч акція відбудеться вже вп`яте. У 2016-му році до Міжнародного дня музейного селфі долучалось близько 50 музеїв, у 2017-му – понад 60, у 2018-му – 65.
Започаткована європейським проектом Culture Themes у 2014 році акція з кожним разом знаходить все більше й більше шанувальників, адже вона зовсім проста і дає можливість учасникам розказати про свої улюблені музеї.
Для участі у флешмобі потрібно прийти до музею, зробити “селфі” (фотопортрет власноруч) на фоні улюбленого експонату чи поруч з ним та опублікувати фото у Facebook, Twitter та Instagram.
Учні ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище» з задоволенням приєднались до цієї акції, адже є не тільки активними відвідувачами нашого музею, а й поповнюють експонатами основні фонди музею історії училища.
Музей історії ДНЗ «Бердичівське вище професійне училище» є візитною карткою училища.
1 2

Музей входить до збірника “ Діючі музеї профтехосвіти України ” МОН. Історія закладу та його музей – це історія професійно-технічної освіти, історія рідного краю, культура та традиції українського народу, героїчні сторінки минулого.
3 4
Музей при нашому навчальному закладі – один із найважливіших засобів, завдяки якому удосконалюється весь освітній процес, розвивається інтерес до історії, звичаїв, традицій, розширюється кругозір. Музейна робота спрямована на розвиток пошукової діяльності, творчості, активності учнів, що реалізується через збирання, вивчення, обробку, збереження, оформлення матеріалу. Музей нам необхідний. Він з допомогою своїх експозиції та виставок здатний доповнити і збагатити будь-яку інформацію, зробити сам процес навчання і виховання предметним, наочним, відчутним .
5 6
8 7