З 19 по 23 лютого 2018 року у випускній групі 8-11К було проведено кваліфікаційну атестацію на встановлення робітничого розряду. Завданням учнів було не тільки смачно випекти свої вироби, вміло їх оздобити, а й творчо презентувати свої кондитерські шедеври. Учні під керівництвом майстра в/н Клименюк Роксолани Броніславівни виготовляли двоярусні торти з різними начинками та оформлювали їх сучасними техніками: мастика,шоколад, малазійська техніка, глазур та оздоблення кремом.
У своїй професійній компетенції майбутні кондитери не сумнівалися і намагалися під час іспиту не показувати хвилювання. Атестація була організована та проведена на високому рівні, особливості кожного етапу продумувались до дрібниць. Учням залишалось тільки продемонструвати набуті в училищі вміння і раціонально використати відведений час.
Після закінчення кваліфікаційної атестації всі учні групи 8-11К отримали робітничий розряд з обраної професії. Атестаційна комісія у своїх висновках відзначила роботи окремих випускників, які вразили викладачів та майстрів своєю оригінальністю та досконалим виконанням роботи.
Зокрема, Манелюк Тетяна випікала бісквітний торт з фруктовим прошарком та оздоблювала його мастикою та квітами з неї. Торт мав назву «Весна в душі». Дівчина використала в композиції переважно весняні квіти, оскільки дуже любить цю пору року і вважає її часом пробудження, відновлення та початком феєричного життя. Таку тему учениця обрала не випадково, бо випуск – це також початок нового та світлого періоду життя.
А от Гадзяківська Юлія випікала шоколадний бісквіт з прошарком снікерс. Вона назвала свій торт «Два кольори». Для оздоблення використовувала мастику та композицію з неї. Силует молодої пари в поцілунку символізує закоханих, які зустрілися після довгої розлуки, адже дівчина чекала юнака з війни. Квіти чорного та червоного кольору, як в однойменній пісні, червоний – то любов, а чорний – то журба.
Панчук Денис виготовив торт під назвою « Граф Людовік». Основою для виробу були шоколадні коржі з шоколадним кремом. Оздоблений торт дзеркальною глазур’ю та композицією із шоколадних квітів. Оскільки основним інгредієнтом виробу був шоколад, а моду на шоколад в Європу привіз Король Людовік, то на його честь і був названий торт.
Слободенюк Євген випік торт з шоколадним прошарком та пташиним молоком,оздобив кремом та мастикою. Виріб мав назву «Чоловічі бажання . Для торту учень виготовив чоловічі атрибути -гаманець, машину, футбольний м’яч та ремінь з мастики.
Кермаш Олена виготовила празький торт під назвою «Петриківський пагорб». Оздобила учениця виріб шоколадом та кремом. Назва символізує одне з визначних місць Праги, де розташована міні-копія Ейфелевої вежі, що у Франції, тому для оздоблення використана сама шоколадна вежа та квіти.
Під час презентації своїх солодких робіт учні проявили креативність та особливу кмітливість. Кожен мав свою історію, яку допомагали розкрити елементи декору. Атестація пройшла успішно і стала вже пройденою сходинкою до майбутньої професійної вершини.