Атестація під ключ

З 19 по 23 лютого 2018 року у випускній групі 8-11К було проведено кваліфікаційну атестацію на встановлення робітничого розряду. Завданням учнів було не тільки смачно випекти свої вироби, вміло їх оздобити, а й творчо презентувати свої кондитерські шедеври. Учні під керівництвом майстра в/н Клименюк Роксолани Броніславівни виготовляли двоярусні торти з різними начинками та оформлювали їх сучасними техніками: мастика,шоколад, малазійська техніка, глазур та оздоблення кремом.
IMG_20180222_095216 IMG_20180222_095943

У своїй професійній компетенції майбутні кондитери не сумнівалися і намагалися під час іспиту не показувати хвилювання. Атестація була організована та проведена на високому рівні, особливості кожного етапу продумувались до дрібниць. Учням залишалось тільки продемонструвати набуті в училищі вміння і раціонально використати відведений час.
Після закінчення кваліфікаційної атестації всі учні групи 8-11К отримали робітничий розряд з обраної професії. Атестаційна комісія у своїх висновках відзначила роботи окремих випускників, які вразили викладачів та майстрів своєю оригінальністю та досконалим виконанням роботи.
Зокрема, Манелюк Тетяна випікала бісквітний торт з фруктовим прошарком та оздоблювала його мастикою та квітами з неї. Торт мав назву «Весна в душі». Дівчина використала в композиції переважно весняні квіти, оскільки дуже любить цю пору року і вважає її часом пробудження, відновлення та початком феєричного життя. Таку тему учениця обрала не випадково, бо випуск – це також початок нового та світлого періоду життя.
манелюк 28822302_1113565028786804_1507620929_o
А от Гадзяківська Юлія випікала шоколадний бісквіт з прошарком снікерс. Вона назвала свій торт «Два кольори». Для оздоблення використовувала мастику та композицію з неї. Силует молодої пари в поцілунку символізує закоханих, які зустрілися після довгої розлуки, адже дівчина чекала юнака з війни. Квіти чорного та червоного кольору, як в однойменній пісні, червоний – то любов, а чорний – то журба.
IMG_20180222_134901 28879622_1113565428786764_1736223021_o
Панчук Денис виготовив торт під назвою « Граф Людовік». Основою для виробу були шоколадні коржі з шоколадним кремом. Оздоблений торт дзеркальною глазур’ю та композицією із шоколадних квітів. Оскільки основним інгредієнтом виробу був шоколад, а моду на шоколад в Європу привіз Король Людовік, то на його честь і був названий торт.
рпанчук IMG_20180222_134933
Слободенюк Євген випік торт з шоколадним прошарком та пташиним молоком,оздобив кремом та мастикою. Виріб мав назву «Чоловічі бажання . Для торту учень виготовив чоловічі атрибути -гаманець, машину, футбольний м’яч та ремінь з мастики.
28811098_1113565765453397_1296728910_o слободянюк
Кермаш Олена виготовила празький торт під назвою «Петриківський пагорб». Оздобила учениця виріб шоколадом та кремом. Назва символізує одне з визначних місць Праги, де розташована міні-копія Ейфелевої вежі, що у Франції, тому для оздоблення використана сама шоколадна вежа та квіти.
кермаш IMG_20180222_134842
Під час презентації своїх солодких робіт учні проявили креативність та особливу кмітливість. Кожен мав свою історію, яку допомагали розкрити елементи декору. Атестація пройшла успішно і стала вже пройденою сходинкою до майбутньої професійної вершини.