ДНЗ “Бердичівське ВПУ” готує найкращих кухарів

Від початку навчального року минуло лише кілька тижнів, а державний навчальний заклад “Бердичівське вище професійне училище” вже поповнив свою галерею слави медалями та подяками. Учні та майстри професії “кухар” взяли участь у першому Житомирському обласному чемпіонаті з кулінарного мистецтва та сервісу “Battle Chefs 1.0”. Тут кращі кухарі Житомирщини мали змогу продемонструвати свій талант та майстерність, обмінятись досвідом і отримати нагороду за свої старання.
Захід тривав два дні, 16 та 17 вересня, а осередком проведення став ТЦ “Метро”.
Цього року чемпіонат нараховував більше 50 учасників, які змагались за першість у кількох номінаціях. Організатори відповідально поставились до своєї справи: забезпечили конкурсантів сучасним обладнанням, зручним робочим місцем та доброзичливою атмосферою. Оцінювання проводилось максимально об’єктивно, оскільки ні імена учасників, ні назви навчальних закладів чи організацій під час проведення чемпіонату ніде не вказувались. Перед журі були лише номера, присвоєні конкурсантам методом жеребкування.
До складу професійного журі входили визнані та відомі майстри кулінарної справи – представники осередків Асоціації кулінарів України, а також італійський гастрокритик Паоло Брешіа. Головою журі був президент Асоціації кулінарів України Михайло Пересічний. Усі вони високо оцінили роботу команди ДНЗ “Бердичівське ВПУ” і урочисто вручили нагороди.
Перше місце, золоту медаль та диплом отримала майстер виробничого навчання Ліпська Роксолана Броніславівна у номінації арт-клас за торт “Роксолана”. Роксолана Броніславівна закінчила ДНЗ “Бердичівське ВПУ”, отримала диплом з відзнакою, а після підвищення рівня освіти повернулася в училище, щоб працювати майстром виробничого навчання і передавати набуті знання та досвід молодому поколінню кухарів.

ІІ місце серед професіоналів, срібну медаль та диплом отримала Вільчинська Олена Василівна. Викладач училища презентувала одну з своїх вишуканих фірмових страв – судак з крем-сиром, овочевим жульєном та спаржею під соусом демігляс. Журі вразила оригінальність подачі та смакові якості презентованої страви. Під час приготування Олена Василівна змогла ще швидко та професійно відповідати на питання суддів, розкривала усі тонкощі та особливості процесу, демонструвала кулінарні навички та вміння готувати у незвичній ситуації суперництва.
ІІ місце серед юніорів, срібну медаль та диплом отримала учениця училища Богун Анастасія. Її конкурсна страва – лосось під медовим соусом – стала яскравим та смачним прикладом сучасної української кухні. Анастасія намагалася не показувати свого хвилювання і впевнено проявляла творчість та здобуті в навчальному закладі навики під час приготування і презентації своєї роботи.
cimg0049_1У змаганні офіціантів взяла участь учениця училища Станкевич Олена. Олена отримала диплом учасника чемпіонату, неоціненний досвід, слушні поради і, безумовно, буде продовжувати навчання, щоб в майбутньому теж вибороти перемогу.
Перший Житомирський обласний чемпіонат з кулінарного мистецтва та сервісу “Battle Chefs 1.0” черговий раз довів команді кухарів ДНЗ “Бердичівське ВПУ”, що їх майстерність гідна найвищих нагород. Але завжди є професійні вершини, до яких варто рости та розвиватися.
Крім власних знань та вмінь у будь-якому конкурсі завжди потрібна підтримка. Директор ДНЗ “Бердичівське ВПУ” Тетяна Петрівна Поліщук розуміє важливість цього чемпіонату як для колективу кухарів, так і для всього училища, тому й не могла залишитись осторонь. Тетяна Петрівна була поруч з своїми колегами та учнями у ці хвилюючі дні, підтримувала та підбадьорювала їх під час конкурсних змагань.
Поїздка та матеріали – зараз не дешеве задоволення. ДНЗ “Бердичівське ВПУ” з усіма витратами намагається впоратися своїми силами, але не завжди є така можливість. Спонсорську допомогу училищу для повноцінної підготовки до чемпіонату надала Волкова Марія Михайлівна – Голова районної організації Аграрної партії України, за що директор і весь колектив училища висловлюють щиру вдячність. Добре, що є небайдужі люди, які допомагають молодим талантам проявити себе і прославити свій навчальний заклад.

cimg0049_1 cimg0137_1

cimg0028_1 x7mf0i8vgds