Зустріч з воїном АТО

З 4-го по 10-те ТРАВНЯ в Державному навчальному закладі “Бердичівське вище професійне училище” проводився предметний тиждень з історії, присвячений річниці Дня перемоги над нацизмом у ІІ світовій війні та відзначення Дня пам’яті та примирення.
71 рік віддаляє нас від воєнних буремних літ 1939-1945. Для історії – це небагато, а для людини – ціле життя. Люди самі творять історію. Сьогодні ми вшановуємо жертви тієї страшної війни. То ж тим, хто згорів у пеклі боїв, тим, хто кров’ю своєю скропив землю, тим, хто пройшов крізь бої, голод і холод, тим, хто все ж таки вижив у тій смертельній війні, всім мертвим і живим були присвячені всі заходи.
Чергуються покоління, і ось, на зміну героям, котрі відходять у вічність, приходять вже інші герої – онуки та правнуки ветеранів. Захисники незалежної України.
Україна – це історія народу, який протягом багатьох років бореться за свободу та незалежність. Україна – це багатостраждальна земля, опалена пожежами війн, жахливими пожарищами Другої світової війни, пекельним полум’ям Чорнобиля.
В прагненні підтримати наших відважних воїнів, які захищають Україну єднаються і дорослі і діти. З цією метою в нашому навчальному закладі було проведено зустріч з випускником училища 1981 року, ветераном-чорнобильцем, добровольцем, який встав на захист рідної землі Петровським Віталієм Борисовичем, якого ми запросили, щоб сказати йому найщиріші слова вдячності за відвагу, мужність та героїзм.

Віталій Борисович розповів про життя в зоні АТО, продемонстрував сучасне військове спорядження. Учні мали можливість скуштувати армійський пайок, приміряти бронежилет.
Віталій Борисович подарував для музею каску зразка 2014 року, що належить його сину Сергію, який в даний час знаходиться в районі бойових дій.
Доступна для учнів, високопатріотична та захоплююча за змістом розповідь вселяла впевненість і віру у нашу перемогу, була цікава і для учнів, і для викладачів.
P1140972 P1140978

P1140968 P1140934

P1140946 P1140960