Молодь Бердичівщини набувала досвіду у Школі соціальної анімації

Громадська організація «Молодь обирає життя», котра своєю місією обрала створення умов для самореалізації молодих людей та залучення їх до вирішення загальносоціальних проблем, згуртувала навколо себе молодь Бердичівщини, організувавши Школу соціальної анімації у сфері репродуктивного здоров’я і планування сім’ї.

На дводенні навчання, що проходили на базі готельно-ресторанного комплексу, що у селі Осиково, з’їхались підлітки 15-18 років із навчальних закладів Бердичівського району, котрі виявили бажання і готовність вчитися, набувати досвіду, а в майбутньому – ділитись набутими знаннями зі своїми ровесниками.

До просвітницької роботи у сфері інформування про репродуктивне здоров’я і планування сім’ї залучили й активістів-студентів та викладачів Бердичівського вищого професійного училища.

Умовою участі у Школі соціальних аніматорів стала згода учнів брати участь в інформаційно-просвітницькій діяльності через новостворений інтернет-ресурс та інформувати своїх однолітків з тих питань, які вони можуть посоромитись адресувати дорослим.

Учасники школи, що мали вже певний досвід волонтерської роботи, виявили цікавість і взяли участь у різноманітних тренінгах, тематичних іграх і рольових виставах нарівні із наставниками й тренерами.

Недостатність поінформованості, відвертості та довіри між дітьми та дорослими безвідповідальне та байдуже ставлення до свого здоров’я, страх відкритися, низька активність медпрацівників з профілактики захворювань, – такі проблеми, що призводять до втрати репродуктивного здоров’я називали юні аніматори, які є саме тією армією, яка, на думку їх наставників, зможе змінити щось і в нашому суспільстві, і у світі.

Джерело: http://trkvik.tv/posts/molod-berdychivshchyny-nabuval..