День захисників і захисниць України

1 жовтня вся Україна відзначає День захисників і захисниць України. Сьогодні з особливою шаною вітаємо тих, хто виборює для нас кожну хвилину життя, хто оберігає від ворога, а головне – дарує надію на перемогу і мирне майбутнє.

До ДНЗ «Бердичівське ВПУ» на урочистості з нагоди свята завітали випускники училища Вадим Зябліцев, Дмитро Голіба та Вадим Кривоколесников, які сміливо стали на захист нашої країни ще у 2014 році і пройшли не одне коло воєнного пекла. Організувала зустріч із захисниками та підготувала ряд заходів викладачка історії Галина Ружанцева. Згадки про подвиги минулого і сучасності, про визначні події нашої героїчної боротьби за волю, мелодійна пісня та поетичні рядки на святі надихають кожного з нас на вчинки, які наближатимуть перемогу. Захисники поділилися своїми спогадами, розказали глядачам цікаві історії з життя, а також закликали до єднання, яке зараз, як ніколи, необхідно нашій нації, адже ця війна особлива, адже відбувається не тільки на вогневому полі бою, а й на інформаційному. Тому дуже важливо вміти відрізняти правду від брехні та завжди підтримувати свій народ.

Після завершення урочистої частини всі охочі мали змогу завітати у музей училища, ознайомитися з оновленими експозиціями і вже звичними тематичними кімнатами. У музеї знаходиться стіна пам’яті з світлинами випускників училища, життя яких забрала ця страшна війна. Кожен з них назавжди залишиться в наших серцях, як символ відваги, відданості та любові до своєї країни. Ми зберігаємо пам’ять про кожного Героя та вдячні за їхню самопожертву.

Слава нашим Героям! Слава Україні!