День безпечного Інтернету

6 лютого 2024 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safe Internet Day). Цей день є чудовою нагодою нагадати, наскільки важливо зберігати в безпеці свої особисті дані та фінанси у світі сучасних технологій. Мільйони людей об’єднуються, щоб сприяти безпечному та позитивному використанню цифрових технологій, особливо серед дітей та молоді. Саме сьогодні найчастіше піднімається питання онлайн-безпеки, проводяться події та активності по всьому світу, спрямовані на створення безпечного інтернет-середовища.

З цієї нагоди в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» були проведені освітні заходи на основі матеріалів, розроблених експертами Національного банку України в межах Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству #ШахрайГудбай. Здобувачі освіти дізналися багато інформації про безпеку платежів та розрахунків в інтернеті, ознайомились з поширеними видами шахрайства у воєнний час, а також розглянули цікаві комікси та перевірили свої знання під час виконання тестових завдань. Основні правила поведінки в інтернеті молоді допомагали опановувати котики з інтерактивного уроку від Українського фонду «Благополуччя дітей» та Ювенальної Поліції України. Упродовж заняття учасники переглянути та обговорили відео про кіберзлочини та з’ясували, як уникнути онлайн-небезпек.

Варто пам’ятати, що інтернетом користуються не лише порядні та доброчесні люди, тому щоб вберегтись від інтернет-шахраїв, нам потрібно знати правила безпечної поведінки в інтернеті!

#ДеньБезпечногоІнтернету, #ШахрайГудбайГаразд

ТАЛАН – центр фінансових знань Національного банку України

День безпечного Інтернету в Україні

Український фонд “Благополуччя дітей”