День української писемності та мови -2023

27 жовтня 2023 року українці відзначають День української писемності та мови – свято, яке об’єднує нашу націю, нагадує про наше давнє коріння, незламність, свободу та незалежність. Наша мова – особливий маркер ідентичності та національної самобутності українського народу. Сьогодні, як ніколи раніше, ми усвідомлюємо роль мови у боротьбі з ворогом та здобуття майбутньої перемоги.

У ДНЗ «Бердичівське ВПУ» сьогодні відбулись мовознавчі змагання між кухарями та трактористами. Команди виконували завдання з усіх розділів мовознавства, проявили творчі здібності, вміння швидко відповідати на питання, а також продемонстрували знання професійної лексики. За підсумками вікторини кращими мовознавцями цьогоріч стали майбутні кухарі. Всі учасники за старання отримали солодкі подарунки.

Як завжди, працівники та здобувачі освіти училища долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності. До слів вражає, що сьогодні про дороги України писали навіть наші захисники в окопах на передовій. В такі моменти розумієш справжнє значення цього заходу для українців.

У День української писемності та мови здобувачі освіти ДНЗ «Бердичівське ВПУ» також мали змогу перевірити свої знання з української мови під час виконання завдань Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, який стартує саме сьогодні.

Шануйте та любіть нашу мову, вживайте її у повсякденному житті, розвивайте та удосконалюйте своє мовлення. Бережіть українську мову!Пам’ятайте, що мова – це ДНК нації.