Екскурсія до музею ООС(АТО) 30 Гарнізонного будинку офіцерів

В нашому училищі велика увага приділяється заходам з популяризації національно-патріотичного виховання. Важливою частиною виховання патріотичної молоді є екскурсії .

Надовго запам’ятається екскурсія до музею ООС(АТО) 30 Гарнізонного будинку офіцерів здобувачами освіти І курсу разом з викладачами Галиною Ружанцевою та Юлією Блізніченко.

Всі з інтересом і задоволенням слухали розповіді Цилінського Олега Вацлавовича та з цікавістю розглядали експонати, мали змогу не лише дізнатися чимало нової інформації, а й ознайомитися з сьогоденням Збройних Сил України, дізнатися про їх жертовну боротьбу з агресором заради свободи та територіальної цілісності нашої держави. Крім того, молодь побачила зразки зброї , військового спорядження, особисті речі захисників, моделі військової техніки та багато іншого. Серед зібраних експонатів можна прослідкувати еволюцію змін в армії: харчування бійців, одяг та екіпірування, порівняти, якими вони були в перші роки незалежності, та які є зараз.

Працівники музею розуміють, що не тільки на полі бою триває боротьба, а один із найважливіших боїв відбувається тут, у відносно мирній Україні, і національно-патріотичний рух повинен існувати, тому кожен експонат, який зберігається тут, вражає своєю історією.

Екскурсія завершилась біля стели загиблим в Афганістані (серед яких є і наші випускники), де здобувачі хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв.

Дякуємо працівникам музею за гостинність.

Слава Україні! Героям Слава!