Впровадження та поширення перспективного педагогічного і виробничого досвіду в освітній процес

27 травня 2022 рокупри ДНЗ ««Бердичівське вище професійне училище» (організатор заходу – методист училища Тетяна Гумберт) у формі вебінару проведено в онлайн-режимі творчу майстерню обласної методичної секції педагогічних працівників харчової промисловості, торгівлі, громадського харчування, плодоовочівництва та дослідницьких професій на дану тему. В заході брали участь педагогічні працівники з 11 закладів П(ПТ)О області та виступили з презентаціями 13 осіб.

Розпочала вебінар і анонсувала тему та зміст питань, які винесені на обговорення, методист НМК ПТО у Житомирській області Ніна Малінкіна.

З презентацією впровадження інноваційних педагогічних і виробничих технологій, елементів дистанційного навчання в освітній процес училища з предметів професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання виступила голова фахової методичної комісії училища Олена Вильчинська; матеріалів проведених відкритих уроків, майстер-класів, вікторин, скринкастів, інтерактивних презентацій тощо з професій – майстри виробничого навчання: «Кухар» – Надія Побережець, «Офіціант» – Сергій Васильчук; «Пекар»; «Кондитер» – Анна Босюк; «Цукерник» – Лариса Слободенюк.

Досвідом роботи з питань упровадження в освітній процес підготовки здобувачів освіти нового стандарту професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар» поділилися заступники директорів Ганна Лічаченко (КПАЛ) і Юрій Дятел (ДНЗ «ЖВПТУ») та Лариса Слободенюк (ДНЗ «БВПУ»).

Інновації, підготовлені педагогічними працівниками ЗП(ПТ)О області з удосконалення КМЗ предметів і професій, впровадження елементів дистанційного навчання в освітній процес, презентували: голови фахових методичних комісій Антоніна Поліщук (ГВПУНТ) і Ганна Григорьєва (ЖПЛ ЖОР) та викладач Тетяна Богонос і майстер виробничого навчання Тетяна Гузема («ЦСО м. Житомира»).

З досвідом роботи «Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво» слухали майстра виробничого навчання Ірину Кучеряву («ЦСО м. Житомира»).

У підведенні підсумків вебінару брали участь керівник секції Людмила Подзярей та відповідальна методист НМК ПТО Ніна Малінкіна.