День Соборності України

День Соборності України – це одне з найважливіших свят для українців, яке символізує єдність земель нашої держави і підкреслює, що ми всі – це один народ, і ніякі кордони не зможуть нас розділити.

22 січня 1919 року в Києві на Софійському майдані сталася визначна подія в історії нашого народу – урочисте проголошення Акту Злуки: в єдину українську соборну державу об’єдналися Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка. В той морозний січневий день збулася віковічна мрія українського народу жити однією сім’єю на своїй землі, в єдиній державі, нерозділеній кордонами і нерозірваній між ворожими державами.

Українська незалежність 1991 року зробила реальністю мрію багатьох поколінь українців про об’єднання в єдину соборну державу. Вона увібрала в себе весь попередній багатовіковий досвід національно-визвольної боротьби українського народу. Саме в ці роки визвольних змагань з надзвичайною силою розкрилися творчі сили, свободолюбство і національний дух українського народу. Тому, незважаючи на загальну поразку українських визвольних змагань початку ХХ ст., день 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії нашого народу як свято Соборності України. Це був, безумовно, один з найпрекрасніших моментів нашої непростої, нерідко трагічної історії.

З нагоди свята в ДНЗ «Бердичівське ВПУ» відбулися заходи, на яких здобувачі освіти дізналися багато інформації про цю історичну подію, переглянули репортажні світлини, документальні відео, а також жваво обговорили проблемні питання історії України.

Вітаємо усіх  з Днем Соборності! Сила нації – в її єдності!

Бажаємо зберігати силу духу, бадьорість та оптимізм. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння!