Навчальний тренінг на базі фермерських господарств Семенівської ОТГ

Під час проведення Тижня професійної освіти для здобувачів ДНЗ «Бердичівське ВПУ» 2 та 3 курсу, які опановують професію “Тракторист-машиніст с.-г. виробництва” та “Фермер” педагогічними працівниками училища, Бабич Л.О. та Блізніченко Ю.О., було організовано навчальний тренінг на базі фермерських господарств Семенівської ОТГ.
Здобувачі освіти завітали на ПСП «Полісся-С» у селі Великі Низгірці. Директор підприємства Володимир Анатолійович Білик та його помічники розповіли про особливості роботи сучасної с.-г. техніки (трактори John Deere, комбайн Claаs Lexion та машинно-тракторні агрегати), її обслуговування та можливі проблеми експлуатації, наголосили на тих якостях та навиках, які необхідні трактористу-професіоналу.
Білик Анатолій Антонович, староста села Великі Низгірці, успішний фермер з багаторічним досвідом, поділився з молоддю своїми думками щодо розвитку сільського господарства в Україні, а також продемонстрував техніку в процесі роботи в полі. Учні змогли ще й практично попрацювати на сучасній с.-г. техніці, щоб вдосконалити набуті навики.
На ПП «Климчук» наші здобувачі освіти ознайомились з роботою комплексу сушіння зернових культур. Керівник підприємства Микола Петрович Климчук розповів про перспективи професії «Тракторист-машиніст с.-г. виробництва», особливості співпраці з виробниками агротехніки, а також про становлення та розвиток свого підприємства. Здобувачі освіти побували у парку тракторів, ознайомились з технікою виробників New Holland, Case та іншими сучасними сільськогосподарськими машинами. На полі майбутні кваліфіковані робітники практично опановували навики збирання кукурудзи комбайном Case. Тренінг був надзвичайно цікавим та інформативним. Наші здобувачі освіти дуже вдячні керівникам підприємств за надану можливість значно розширити свої знання з обраної професії та вдосконалити практичні навички.