Що полюбляв Тарас Шевченко?

Здобувачі освіти ДНЗ «Бердичівське ВПУ», вивчаючи постать Тараса Шевченка, дізналися також і про його кулінарні вподобання. Першокурсники, які опановують професію «Кухар. Офіціант» з’ясували: незважаючи на життєві негаразди, що супроводжували Тараса Григоровича усе життя, насолоджуватися їжею, як і самим життям, він умів. Серед улюблених страв письменника були вареники з гречаної муки, домашня ковбаса, сало, пельмені, смажна качка з яблуками, але найчастіше він згадує у щоденнику борщ із сушеними карасями, заради якого відмовлявся навіть від знайомств із цікавими людьми.

Майбутні кухарі знайшли рецепти улюблених страв Кобзаря, створили кулінарну книгу для поета, а також пообіцяли вдома приготувати смаколики з цієї книги. В кабінеті української літератури напередодні 210 річниці від народження Тараса Шевченка також можна було скласти доміНушку «Від кріпака до генія», а ще перевірити свої знання про життя і творчість поета у грі «Факт чи міф?».