Всеукраїнський конкурс-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України

19-20 лютого 2024 року на базі Центру позашкільної освіти для дітей та молоді Житомирської обласної ради проводився II (обласний етап) Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України. У перший день конкурсу учасники презентували власні напрацювання у форматі постерного захисту, коли юні дослідники спілкувалися онлайн лише із членами журі. Наступного дня під час наукової конференції конкурсанти розповідали про своє дослідження іншим учасникам та спілкувалися з ними у форматі питання-відповідь.

На конкурсі у відділенні «Фізика та астрономія» наше училище представляли Балан Мирослава з дослідницькою роботою «Космічний ліфт на Місяць» та Горінецький Ярослав з дослідницькою роботою «Теорема Варіньона в фізиці». Науковий керівник – Світлана Мандзюк. За результатами оцінювання журі наші конкурсанти отримали дипломи учасників конкурсу.

Сподіваємось, що участь у конкурсі мотивуватиме молодь до подальших наукових пошуків і нових відкриттів, які обов’язково принесуть користь людям.