Національний тиждень читання

4 грудня розпочався Національний тиждень читання, який проходить під гаслом «Бути своїми», і покликаний об‘єднати суспільство довкола читання та показати зв‘язок між поколіннями, а також єдність та стійкість українців.

Здобувачі освіти ДНЗ «Бердичівське ВПУ» стали учасниками цікавих заходів, які, сподіваємось, мотивуватимуть їх більше часу проводити з книгами.

Бібліотекарка училища Ольга Залюбовська організувала тематичний флешмоб «Відклади телефон – доторкнись до книги», у якому взяли участь не тільки юні читачі, а й педагогічні працівники.

Уміння читати є ключовим елементом освіти і особистого розвитку, а уміння читати іноземною мовою – допомагає розширити горизонти у різних аспектах життя. Викладачка англійської мови Ірина Лесько провела для молоді «Поетичну подорож». Під час заходу, прозвучали поезії Артюра Рембо, Поля Верлена, Вільяма Шекспіра, Роберта Фроста, Генріха Гейне та Віслави Шимборської в оригіналі та у перекладі українських перекладачів Василя Стуса, Юрія Покальчука, Миколи Лукаша, Григорія Кочура, Марії Бистрицької, Віктор Марача, Генадія Дегтярьова, Олександра Виженка та Алли Зіневич у виконанні наших здобувачів освіти та відомих акторів. Після короткої дискусії, здобувачі освіти прийшли до висновку, що найміцніша сила – в СЛОВІ.

У кабінеті української мови було проведено захід «Читання з ароматом кави», на якому молодь продемонструвала свої читацькі навики, а також творчі здібності у складанні віршів та цікавих історій. Крім того, здобувачі освіти знайшли спільні риси у кави і книги, з’ясували їхній корисний та шкідливий вплив на людину. Під час заходу визначили кращого читача та читачку. За результатами голосування перемогу отримали Сергій Старіков та Сахнєвич Влада з групи 22 КП. Організувала читання за філіжанкою кави викладачка української мови та літератури Юлія Блізніченко.